maandag 21 april 2008

Beginners en gevorderde badmintonners actief in Eelde

Op 16 februari deed een ploeg jeugdige badmintonners van SV Jupier mee aan een toernooi in Eelde. Het bijzondere van dit toernooi is dat de dubbelpartijen wisselend ingedeeld worden zodat je steeds met een andere partner speelt, meestal van een andere vereniging. Het voordeel is dat het voor beginners een leuk toernooi is, de lat ligt niet te hoog en de kans dat je wordt weggespeeld is minder aanwezig. De individuele resultaten worden bij elkaar opgeteld en degene met de meeste punten wint het toernooi.

’s Ochtends was de beurt aan Jeroen Lammers, Rosalie Deen, Roelf Danhof, Stef Feddema, Brigitte Sterenberg en Mieke Dijkhuis. Alleen Jeroen en Mieke deden eerder mee aan toernooien, voor de anderen, allen beginners, was het de eerste keer. Er werd fanatiek maar sportief badminton gespeeld. Roelf wist een tweede plaats te behalen en nam een forse beker mee naar Winsum. De aanmoedigingsprijs ging naar Brigitte.

Simone Sponselee, Reitse Terpstra, Leonie Kwant en Julian Visscher waren ’s middags ingedeeld voor het toernooi. Voor Simone was het haar eerste toernooi en vol gezonde spanning liet ze het op zich afkomen. Simone heeft de eerste dubbels tegen ervaren spelers gespeeld en dat was even slikken. Ze hield de moed er goed in en er kwamen daarna wat dubbels met meer gelijke partners. Het enkelspel was te moelijk voor haar. Ze heeft in totaal 114 punten gehaald. En kreeg de aanmoedigingsprijs! Leonie moest veel achter elkaar spelen, doordat ze werd opgeroepen om in te vallen. Maar ze stond haar mannetje en speelde leuk, ze heeft 3 sets gewonnen en haar puntental kwam uit op 188. Reitse had het geluk dat hij mooi vrouwelijk schoon als partner had. Dat zorgde voor een opgewekte Reitse! Hij won met gemak de eerste 2 sets, het verschil was te groot! Hij moest ook veel achter elkaar spelen en op het laatst begon de vermoeidheid op te spelen. Hij heeft 5 van de 6 sets gewonnen
Hij heeft 264 punten gehaald en ging met de 2e prijs naar huis! Julian had wat meer gelijke tegenstanders en moest er wel aan trekken. Hij had ook wat schoonheidsfoutjes, waardoor hij wat kansen gemist heeft. Hij heeft 2 van de 6 gewonnen en 193 punten gehaald.
Ook Julian moest er veel achter elkaar spelen en vermoeidheid zal zeker ook een rol hebben gespeeld.

Het was een gezellig toernooi en de stemming zat er goed in.
Op naar de volgende, op 15 maart aanstaande in Beyum!

Geen opmerkingen: