maandag 21 april 2008

Jeugdtoernooi 19 april

Zuidhorn - Zaterdagmorgen was het zover. Met de jongens mee naar een toernooi in Zuidhorn. We moesten om 8.45 uur startklaar staan, dus op tijd vertrekken. Toch maar besloten om 7.45 uur te vertrekken. Je weet maar nooit en ik was nog niet eerder in deze sporthal geweest. Misschien moest ik wel zoeken.

Reitse heeft nu gezien, dat je niet via Groningen naar Zuidhorn hoeft, maar mooi binnendoor kan. Alles mee natuurlijk en jawel we staan om 8.20 uur bij de sporthal. Iedereen stond nog buiten, hè jammer, moesten we toch nog in die koude wind staan te wachten. Ik vond het wel vreemd, dat er alleen nog maar jongens waren. Allemaal van de leeftijd van onze jongens. Toch even kijken of ik nog bekende badmintonners zag. Nee, niemand kwam me bekend voor. Achter ons rent een jongetje naar de sporthal en gaat naar binnen. We kijken elkaar aan, stáán we bij de voetbaljongens!

Wij toch maar gauw naar binnen. Daar was men druk bezig met de voorbereidingen. Reitse, Julian en Bryan gingen zich omkleden en ik de schema’s maar even noteren. Oeps, eerste probleem. Julian en Erwin moesten zich in tweeën splitsen. Ze moesten zowel een enkelspel als dubbelspel op dezelfde tijd spelen. Gelukkig is dat veranderd. Even later komt de rest, onder leiding van Jacob, uit Bedum binnen. Nog even warmspelen en om 9.00 uur gingen ze van start met 31 spelers.

We beginnen met de dubbels. Klopt dat wat ik zie? Reitse en Bryan tegen een leeftijdsgenoot, Jeroen, met een partner die minstens 2 koppen kleiner was, ofwel de 9 jarige Kars uit Bedum. Beiden hadden geen partner en werden dus aan elkaar gekoppeld. Dat werd dus ingehouden spelen. Julian en Erwin speelden de eerste dubbel tegen 2 jongens van ca. 11 jaar, ofwel ook geen eerlijke partij. Deze wedstrijden werden natuurlijk gewonnen. De dubbel die wat actie opleverde was de wedstrijd Reitse / Bryan tegen Julian / Erwin : 31 – 21.

De enkele spelen liepen wat anders. Julian had geen partij en won de eerste twee wedstrijden met 34 – 12 en 33 – 7. Ook Erwin had de eerste twee partijen gewonnen, 28 – 18 en 38 – 11. Toen werd het spannend, Wie wint de poule, Julian of Erwin? Julian heeft de volgende stand: 67 – 19, Erwin 66 – 29. De wedstrijd ging eerst gelijk op, maar op het laatst ging Julian er met de winst vandoor, 26 – 16. Reitse begon z’n eerste wedstrijd met winst 28 – 22. Bryan had een zwaardere tegenstander, jawel, die jongen van het dubbelspel, Jeroen. Wat er bij Bryan fout kon gaan, ging fout. Hij verloor de wedstrijd met 36 – 17. Dan een leuke en spannende wedstrijd, Reitse tegen Bryan. De jongens gingen gelijk op tot zelfs 20 – 20, daarna had Bryan het geluk met zich mee en won met 25 – 21. Nog beide kletsnat van het zweet en toch wel een beetje moe, moesten ze beiden hun laatste wedstrijd spelen. Reitse won met 28 – 25 van Jeroen. Bryan won met 27 – 25.

Dan de einduitslag. Julian ging met een beker naar huis, eerste geworden in zijn poule. Ook Reitse en Bryan gingen met een beker naar huis, eerste geworden in het dubbelspel. Julian en Erwin zijn tweede geworden. Het was nog even rekenen, wie poule F had gewonnen en dat was Jeroen, dankzij de megascore tegen Bryan. Reitse werd tweede en Bryan derde. Helaas was er alleen een beker voor de eerste plaats, dus Reitse en Bryan kunnen alleen maar dromen over hun tweede en derde plaats. Al met al een geslaagde dag.

Tot de volgende keer. Ina Visscher

Geen opmerkingen: